.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Ahad, Ogos 18, 2013

Panel Hakim Pertandingan KIK Jabatan Pendaftaran Negara 2013

Pada 1 Ogos 2013 lepas, teman telah diberi peluang untuk menghakimi pertandingan Kumpulan Inovatif dan Kreatif peringkat Zon Tengah Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia. Sebanyak tiga kumpulan yang mewakili negeri Perak, Selangor dan Wilayah Persekutuan telah menyertai pertandingan tersebut. Dalam pertandingan tersebut Kumpulan dari Negeri Perak telah menjuarai pertandingan dengan tersebut. Kumpulan ini juga turut akan bertanding di peringkat Negeri Perak dalam Konvensyen KIK Anjuran Kerajaan Negeri Perak 2013.

Dalam pertandingan ini tiga projek yang menarik telah dikemukakan iaitu kaunter kad pengenalan eskpress, alat untuk mengambil memandu pemohon IC membetulkan posisi semasa mengambil gambar dan mobil kaunter.

Dalam pertandingan pada kali ini, kekuatan kumpulan KIK adalah dari segi penguasaan dari segi proses kerja KIK dan dokumen sokongan. Dari aspek persembahan kumpulan pula, semua kumpulan menunjukkan prestasi yang memberangsangkan kerana menggunakan pelbagai strategi penyampaian. Namun dari segi kelemahan yang ketara adalah format surat menyurat serta carta perbatuan yang dikemukakan.

Pada keseluruhannya KIK di Jabatan Pendaftaran Negara mempunyai kelas yang tersendiri dan berupaya mengungguli jabatan-jabatan kerajaan yang lain.

Dari kiri Dr. Muniandy (Panel), teman, Pengarah JPNM Perak (Tn Hj Alias), Pengarah Selangor (Tn Hj Hazmin) dan Pengarah Wilayah (Hjh Norehan)


Wakil Selangor

Wakil Wilayah

Wakil Perak

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih