Isnin, September 07, 2009

Majlis Restu

Pada minggu ini pelajar-pelajar tahun 6 akan menghadapi peperiksaan UPSR. Teman telah dijemput untuk menghadiri Majlis Restu Ibubapa dan Guru kepada anak-anak yang akan menghadapi peperiksaan. Majlis tersebut adalah dikhususkan kepada anak-anak, ibubapa dan guru supaya semua pihak insaf akan keperluan dan keperihatinan kepada anak-anak yang akan menghadapi peperiksaan. Dalam majlis tersebut ramailah pelajar yang mengalirkan airmata keinsafan. Namun ada juga pelajar yang tersenyum riang semasa perjalanan majlis tersebut.

Ucapan Guru Besar dan Pelajar Bersalaman dengan Guru-Ibubapa

Pada teman, majlis tersebut berjaya dan tidak berjaya. Berjaya kerana ada sebahagian pelajar menunjukkan respon yang positif dan insaf. Tidak berjaya kerana ada di kalangan pelajar tahun 6 belum matang dari segi emosi dan pihak sekolah telah melibatkan semua pelajar yang tidak berkaitan yang menyebabkan suasana tidak serius serta bising. Pada masa akan datang teman cadangkan hanya pelajar tahun 5 dan 6 sahaja yang terlibat dalam acara tersebut supaya licin dan sampai mesej pada saat-saat akhir sebelum menghadapi peperiksaan.

2 ulasan:

  1. hemmm...teman dan teman-teman yg lain dah bg tau kat boss....tp kalo dah boss kata A...kena A la jugak....nat wat camna.......teman yg menurut perintah. :-(

    BalasPadam
  2. lain padang, lain belalangnya.

    BalasPadam

Komen anda akan disemak. Terima kasih