.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Isnin, Mei 28, 2012

Kapasiti Bandwith IPG Malaysia Berbanding UPI Indonesia

Lawatan ke Universitas Pendidikan Indonesia telah mengubah sarwa teman terhadap kemudahah info dan infra struktur negera itu terutama dalam pendidikan tinggi. Walaupun dalam beberapa hal pendidikan di Malaysia ada kelebihan tetapi dalam beberapa hal mereka lebih terkedepan.

Jika dibandingkan kemudahan internet antara UPI dan IPG di Malaysia, alangkah baiknya jika berada di Indonesia. Pelajar mereka menikmati kemudahan internet dengan kelajuan tinggi. Dari rajah di bawah membayangkan betapa hebatnya kemudahan infrastruktur intenet mereka. Dengan kelajuan yang tinggi, memungkinkan berbagai informasi dan idea kreatif dapat dijana dalam kalangan pelajar.

Kapisiti Bandwith UPI
Dari segi kadar bayar telefon selular pula, penduduk Indonesia menikmati kadar bayaran yang rendah sebagai contoh Celcom Malaysia jika membuat panggilan dari Indonesia dikenakan bayaran RM5 seminit dan RM3.50 seminit jika panggilan dari Malaysia ke Indonesia. Sedangkan dengan menggunakan SP di Indonesia, ia hanya memakan kos hanya beberapa sen sahaja seminit.

Kenapa hal ini berlaku, teman pun tak boleh menjawab secara ilmiah.

Peserta lawatan UPI

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih