.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Rabu, Mei 29, 2013

Cabaran Inovasi Guru Negeri Perak Sempena Hari Guru 2013

Bersama Ketua Sektor Jaminan Kualiti JPN Perak
Pada 21 hingga 22 Mei lepas, satu pertandingan inovasi peringkat negeri Perak dalam kalangan warga pendidik buat julung-julung kali telah diadakan di MRSM (Felda) Kampus Tun Abdul Razak di Trolak. Teman selaku panel hakim amat teruja dengan idea kreatif para guru menghasilkan bahan-bahan inovasi terutama dalam bidang pedagogi.

Berbagai hasil inovasi telah dipamerkan yang mana teman boleh kategorikan kepada 3 kategori iaitu projek yang baru dibina, projek yang telah dilaksanakan di sekolah masing-masing dan bahan inovasi yang telah diuji keberkesanan serta disebar luas.

Walaupun di peringkat negeri Perak, ini adalah pertandingan yang pertama kali dianjurkan oleh Jabatan Pendidikan Negeri Perak sempena Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri, banyak aspek penghasilan, pendokumentasian, pembentangan dan pameran boleh ditambah baik.

Di antara aspek dokumentasi yang perlu dititik beratkan adalah pembuktian elemen kreativiti, impak inovasi, keberkesanan yang nyata dari segi hasil dan kos, peringkat perlaksanaan, tahap replikabiliti dan sokongan pengurusan sekolah. Setiap elemen perlu dibuktikan dengan data dan rekod sokongan supaya bahan inovasi dapat dipertanggungjawabkan dan terbukti mempunyai elemen penciptaan nilai (value creation)

Modul PIS


Modul 5W1H

Dam Gergasi

Jawi KUKUS

Jawi Tanda Bacaan

Pemulihan Teng-Teng

Pemulihan Token

Minda Jawi

Pengiraan Baja

Big Book

Pengiraan elektrik

Prinsip Akaun Berwarna

Modul Sejarah

Akronim Ekonomi Asas 

Nature Alive

Pedia

Ezy Draw

Phonics Wheel

Bacaan Haraki

LCD Projektor

Cosme

iPad

GLobal Classroom

Pra Sekolah Pekak

BUBA

Reka Sifir

Jawi Cepat

Bilik Gelap


Novel Freezy

Bacaan dan Gerakan

Intergrasi ICT

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih