.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Rabu, Jun 05, 2013

Pengurusan Kreatif: Step by step

Buku ini teman dan sahabat teman tulis bertujuan memberikan bimbingan asas tentang pelaksanaan projek Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) secara langkah demi langkah berdasarkan Kitaran PDCA. Penulis telah menyusun Kitaran PDCA kepada bentuk QC Story (Perlaksanaan Kawalan Kualiti). Beberapa kaedah dan teknik serta alat-alat kualiti (QC tool) asas yang lazim digunakan dalam projek KIK dijelaskan kepada pembaca. 

QC Story dimulakan dengan Bab Kenal Pasti Masalah. Diikuti dengan Pemilihan Masalah, Penjelasan Masalah, Penetapan Sasaran Projek, Analisis Punca Masalah, Cadangan Penyelasaian, Pelaksanaan, Pemerhatian, Pemantauan dan Penyeragaman, dan Pencapaian dan Penciptaan Nilai.

Setiap bab dibahagikan kepada tiga bahagian iaitu Bahagian Nota, Bahagian Aktiviti, dan Bahagian Soalan Perbincangan. Simbol berbeza bagi setiap bahagian disediakan bagi membolehkan pembaca membezakan aktiviti pembacaan.

Sesungguhnya, penulisan buku ini berasaskan pengalaman teman dan sahabat teman sebagai “practitioner”  dalam pelaksanaan projek KIK dan projek inovasi. Pengalaman sebagai ahli KIK, ketua kumpulan, fasilitator kumpulan KIK, dan sebagai pembentang projek dalam konvensyen KIK, telah mendorong agensi kerajaan, bahagian-bahagian di beberapa kementerian dan pihak berkuasa tempatan mengundang sebagai penceramah, fasilitator, dan sebagai panel penilai bagi kumpulan inovatif dan kreatif (KIK) serta dalam bidang-bidang berkaitan penyelidikan dan pembangunan inovasi. Untuk keterangan lanjut berkaitan buku dan latihan sila e-mail drybos@gmail.com


Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih