Isnin, Julai 01, 2013

LADAP KIK di Kolej Vokasional Persiaran Brash Ipoh dan Al Fatihah Pn Roslina Binti Ismail


Pada 15 dan 22 Jun lepas teman bersama rakan teman Dr. Abdul Hadi memberi pencerahan KIK kepada semua pensyarah Kolej Vokasional Persiaran Brash Ipoh. Para peserta teruja dengan input yang diberikan. Pada kali ini, pendekatan kami agak mencabar kerana masa sepatutnya 14 jam untuk kursus KIK yang biasa dibuat bagi pendedahan asas KIK dipendekkan kepada 8 jam (4jam x 2 kali hari Sabtu 15 dan 22 hb Jun). 


Namun, cabaran tersebut dapat diatasi dengan sempurna hasil ketekunan para pensyarah yang bakal menjadi inventor melalui pendekatan KIK. Ini dibuktikan dengan kejayaan para peserta yang telah membentangkan hasil projek mereka pada hari kedua kursus.

Pada kali ini peserta sepenuhnya menggunakan buku Pengurusan Kreatif Step byStep sepenuhnya buat kali pertama. Keberkesanan penggunaan buku tersebut dengan bantuan buku kerja telah memudahkan para peserta memahami dengan mudah pengetahuan asas KIK.

Namun pada sesi hari kedua (22 Jun 2013) teman diberitahu bahawa salah seorang dari peserta kursus iaitu Pn. Roslina Binti Ismail telah kembali kerahmatulLah kerana menghidap tekanan darah rendah. Kepulangannya ke pangkuan Rabul Jalil secara mengejut pada hari Rabu 19 Jun 2013 hampir tidak dipercayaai oleh kebanyakkan rakan sejawat kerana arwah tidak menunjukkan tanda-tanda tidak sihat. Bahkan pada hari kematiannya jam 3.30 petang, arwah sempat menghantar anaknya mengaji AlQuran pada jam 3.00 petang. 

Pada kaca mata teman pula yang baru pertama kali melihat wajahnya pada hari pertama kursus KIK, arwah merupakan di antara peserta kursus yang aktif dan berpotensi membuat pembentangan yang menarik pada hari kedua kursus nanti. Namun pada hari kedua kursus, teman diberitakan tentang pemergiannya buat selama-lamanya. Allah hanya meminjamkan arwah Roslina hanya seketika, dan kembali kepada pencipta dengan rekod perkhidmatan yang cemerlang di kolej berkenaan. Al Fatihah buat Pn.Roslina Binti Ismail. 

Allahuyarham Pn Roslina dalam sesi bengkel
Sesi Ceramah
Sesi Bengkel Kumpulan 1


Sesi Bengkel Kumpulan 3

Sesi Bengkel Kumpulan 4

Sesi Bengkel Kumpulan 5

Sesi Ceramah Dr. Abd Hadi

Sesi Pembentangan 1

Sesi Pembentangan 2Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih