.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Isnin, Julai 01, 2013

LADAP KIK di Kolej Vokasional Persiaran Brash Ipoh dan Al Fatihah Pn Roslina Binti Ismail


Pada 15 dan 22 Jun lepas teman bersama rakan teman Dr. Abdul Hadi memberi pencerahan KIK kepada semua pensyarah Kolej Vokasional Persiaran Brash Ipoh. Para peserta teruja dengan input yang diberikan. Pada kali ini, pendekatan kami agak mencabar kerana masa sepatutnya 14 jam untuk kursus KIK yang biasa dibuat bagi pendedahan asas KIK dipendekkan kepada 8 jam (4jam x 2 kali hari Sabtu 15 dan 22 hb Jun). 


Namun, cabaran tersebut dapat diatasi dengan sempurna hasil ketekunan para pensyarah yang bakal menjadi inventor melalui pendekatan KIK. Ini dibuktikan dengan kejayaan para peserta yang telah membentangkan hasil projek mereka pada hari kedua kursus.

Pada kali ini peserta sepenuhnya menggunakan buku Pengurusan Kreatif Step byStep sepenuhnya buat kali pertama. Keberkesanan penggunaan buku tersebut dengan bantuan buku kerja telah memudahkan para peserta memahami dengan mudah pengetahuan asas KIK.

Namun pada sesi hari kedua (22 Jun 2013) teman diberitahu bahawa salah seorang dari peserta kursus iaitu Pn. Roslina Binti Ismail telah kembali kerahmatulLah kerana menghidap tekanan darah rendah. Kepulangannya ke pangkuan Rabul Jalil secara mengejut pada hari Rabu 19 Jun 2013 hampir tidak dipercayaai oleh kebanyakkan rakan sejawat kerana arwah tidak menunjukkan tanda-tanda tidak sihat. Bahkan pada hari kematiannya jam 3.30 petang, arwah sempat menghantar anaknya mengaji AlQuran pada jam 3.00 petang. 

Pada kaca mata teman pula yang baru pertama kali melihat wajahnya pada hari pertama kursus KIK, arwah merupakan di antara peserta kursus yang aktif dan berpotensi membuat pembentangan yang menarik pada hari kedua kursus nanti. Namun pada hari kedua kursus, teman diberitakan tentang pemergiannya buat selama-lamanya. Allah hanya meminjamkan arwah Roslina hanya seketika, dan kembali kepada pencipta dengan rekod perkhidmatan yang cemerlang di kolej berkenaan. Al Fatihah buat Pn.Roslina Binti Ismail. 

Allahuyarham Pn Roslina dalam sesi bengkel
Sesi Ceramah
Sesi Bengkel Kumpulan 1


Sesi Bengkel Kumpulan 3

Sesi Bengkel Kumpulan 4

Sesi Bengkel Kumpulan 5

Sesi Ceramah Dr. Abd Hadi

Sesi Pembentangan 1

Sesi Pembentangan 2Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih