.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Jumaat, Oktober 04, 2013

Fasilitator Kursus Komputer Bersama Jabatan Agama Islam Perak

Pada 3 hingga 4 Oktober teman berkesempatan bersama-sama dengan kakitangan Bahagan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Negeri Perak dalam kursus berkaitan pembinaan pangkalan data dan analisis data. Jemputan untuk memberi latihan tersebut teman terima kerana teman mengibaratkan kehadiran teman seperti 'sireh pulang ke gagang'. Ini kerana teman pernah menjadi keluarga Majlis Agama Islam Perak pada suatu ketika dahulu. Melihat akan kesungguhan dan iltizam para peserta dalam kursus berkenaan, ini memberikan petunjuk bahawa kecemerlangan pengurusan organisasi ini dapat dipertingkatkan.

Dalam ucapan pembukaan kepada peserta kursus, teman telah mengemukakan konsep 'cloud computing' yang sedang hebat disuburkan dengan perkembangan peranti-peranti mobil yang canggih. Oleh itu, cara bekerja terutama dalam pengurusan data dan maklumat telah berubah sesuai dengan generasi Y.

Dalam kursus berkenaan, teman telah memperkenalkan kepada para peserta membuat analisis data menggunakan formula dalam Excel dan Visual Basic, membina pangkalan data secara rangkaian setempat dan secara rangkaian luas. Oleh kerana tempoh kursus yang singkat, dengan kesungguhan dan keazaman yang tinggi, para peserta berjaya mengharungi cabaran walaupun mereka  dari latar belakang yang berbagai dari aspek pengetahuan komputer. Syabas kepada semua yang terlibat.

Bersama Pengarah Kolej Komuniti Batu Gajah dan Peserta Kursus

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih