.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Isnin, Jun 07, 2010

Rachel Corrie

Pada 16 March 2003, Rachel Corrie meninggal dunia akibat kekejaman Israel. Beliau adalah di antara 7 orang aktivis keamanan, di Rafah, Gaza berhampiran sempadan Mesir. Beliau adalah rakyat Amerika yang tidak rela melihat kekejaman Israel terhadap rakyat Palestine. Pada hari berkenaan, mereka melihat tentera Israel bersenjatakan bulldozer Caterpillar D9 mendekati rumah-rumah rakyat Palestine. Apabila bulldozer hampir 20 metres dari rumah, Corrie, yang memakai jaket oren florensen berteriak kepada pemandu supaya berhenti. Bulldozer terus bergerak ke hadapan ke arah Rachel dan akhirnya beliau hilang dari pandangan kerana ditimbus oleh tanah. Bulldozer terus maju 4 meter ke hadapan. Rachel telah mati kerana cuba mempertahankan pencerobohan dan perobohan rumah-rumah orang awam oleh tentera Israel. Begitulah Rachel berusia 23 tahun bersama rakan mereka dalam International Solidarity Movement berjuang mempertahankan pencerobohan haram Israel. Aktivis seperti Rachel tinggal di Palestine semata-mata untuk melihat keamanan. Mereka menggadaikan jasad mereka semata-mata menyampaikan mesej solidariti sejagat. Kemewahan dan kesenangan hidup di Amerika ditinggalkan demi keamanan. Kini nama beliau tercatat dalam sejarah perjuangan rakyat Palestine.


Kini nama beliau disebut-sebut oleh rakyat Malaysia kerana terdapat 6 orang aktivis kemanusiaan rakyat Malaysia berada di kapal “Rachel Corrie”. Nama kapal tersebut telah diabadikan dengan nama Corrie kerana perjuangan kemanusiaan sejagat. Walaupun jasad Corrie telah tiada, nama kapal yang membawa bekalan makanan dan ubatan masih gagah membantu rakyat Gaza yang tertindas. Tahniah 18 rakyat Malaysia yang berani seperti Rachel Corrie.. Jahannam Israel.


Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih