.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Rabu, Jun 03, 2009

PAS vs UMNO

Telah banyak kali pameran kami sertai. Tetapi pada hari ini teman nak memberi fokus kepada satu perbandingan dua personaliti dari 2 parti yang berbeza. Teman tertarik untuk buat perbandingan kerana boleh dijadikan teladan di kalangan ahli politik yang perlu mempunyai kemahiran kecerdikan emosi. Perbandingan yang teman buat ialah berkaitan dengan pameran yang teman terlibat secara langsung. Teman telah membuat 2 pameran bagi 1 bahan yang sama pada dua ahli politik yang berbeza. Perbandingan ini hanyalah berasaskan persepsi peribadi teman.Pada satu ketika teman telah mengadakan satu pameran di mana tetamu kehormatnya adalah MB Perak Nizar (sebelum hilang jawatan). Lawatan dia ke booth teman walaupun bahan yang dipamerkan tak seberapa tetapi interaksi dia dengan para peserta pameran agak mesra dan ada sentuhan emosi. Lawatan beliau pula langsung selama 4 minit. Malah MB mohon sampaikan salam pada semua rakan-rakan di tempat kerja teman.

Pada ketika lain pula teman telah mengadakan pameran bahan yang sama tetapi tempat berbeza, di mana tetamu kehormatnya adalah orang besar UMNO bertaraf timbalan perdana menteri. Lawatan menteri tersebut ke booth pameran hanya selama 30 saat. Tiada kemesraan dan tanda minat serta pertanyaan yang diajukan kepada peserta.

Dari dua cerita benar ini, teman mengingatkan diri teman. Jika dah jadi orang besar jangan jadi macam menteri UMNO tu, ingatlah susah payah orang bawah yang menyediakan beraneka bahan sambutan untuk kedatangan kita. Peribadi tingkahlaku dan tuturkata menjadi nilaian. Sikap, prihatin, minat, komitmen dan keikhlasan akan ditafsirkan dalam kunjungan dan interaksi pendek pada pameran tersebut. Gunakan la peluang sebaiknya berinteraksi. Pameran diadakan adalah untuk kedatangan kita. Diri kita dinilai. Orang tidak hanya mendengar tutur kata tetapi juga akan melihat tingkahlaku.

Menteri Umno tersebut mungkin sibuk hinggakan hanya seminit singgah melihat pameran. Namun, ingatlah sesibuk mana kita dengan urusan rasmi dan politik, orang bawahan lah yang menaikkan kita dipersada dunia. Hargai mereka, penat lelah mereka menyediakan sambutan perlu dipuji supaya penyedia pameran mendapat rangsangan positif aspek emosi. Mereka tidak minta duit ringgit tetapi mereka menilai hati budi.

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih