Khamis, September 13, 2012

Innocence of Muslims

Innocence of Muslims, adalah sebuah movie penghinaan yang melampau oleh Sam Bacile pengarah dan penerbit filem keturunan Israel dari Amerika Syarikat. Dalam satu scene yang 14 minit di Youtube (Teman tidak buat pautan kerana tidak mahu memanjangkan fitnah golongan laknat) menunjukkan Nabi Muhammad sebagai yang menyokong seks bebas dan pedofilia (Semoga pelakon dan orang yang buat filem ni akan dapat balasan yang setimpal dari Allah SWT).

Lanjutan itu, ia telah mencetuskan bantahan rakyat Mesir. Awal hari itu sekumpulan Mesir memanjat dinding Kedutaan Amerika Syarikat di Kaherah dan merobohkan dan membakar bendera Amerika. Filem yang berkualiti rendah telah menghina Islam dan Nabi Muhammad mencetuskan pembunuhan di Kedutaan Amerika Syarikat di Libya pada 2012/09/11. Duta Amerika Syarikat, Chris Stevens dan tiga diplomat lain telah dibunuh kerana penayangan filem berkenaan. 

Adakah serangan ini dirancang sempena ulang tahun ke-11 pada 9/11 di seluruh dunia Islam? Atau adakah serangan dan pembunuhan berlaku disebabkan sumpah Israel yang akan berterusan menyerang Islam? Pada teman adalah, ia salah satu siri penghinaan agama Islam dan orang Islam. Mereka tahu rata-rata umat Islam lemah, bukan sahaja dari kekuatan politik, ekonomi, ketenteraan, perpaduan ummah tetapi juga kurang aspek ketaqwaan. Mereka tahu jika ummat Islam kuat dari segi kekuatan 'TAQWA", mereka akan gerun untuk menghina. Menurut pemimpin agama Yahudi, salah satu indikator yang menunjukkan Islam kuat dari segi ketaqwaan adalah "APABILA JUMLAH JEMAAH YANG SOLAT SUBUH DI MASJID-MASJID SAMA BANYAK DENGAN SOLAT JUMAAT". Maka pada ketika itu, orang-orang Israel akan tunduk dan gerun.

Oleh kerana mereka sedar bahawa umat Islam dalam keadaan lemah lah mereka berani menghina dari masa ke masa dengan berbagai cara.

Kesan kepada pelakon 1
KEsan kepada pelakon 2




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih