.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Selasa, Julai 03, 2012

Persidangan Kebangsaan Pendidikan Islam 2012

3 Julai 2012, Persidangan Kebangsaan Pendidikan Islam yang julung-julung kali diadakan oleh Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM) telah banyak memberi dan mengubah sarwa teman terhadap perkembangan pendidikan Islam pada masa kini. Dari sesi plenari hingga ke sidang selari, telah banyak memberi input semasa yang boleh digunakan dan difikirkan untuk penambahbaikan dari segi idea dan perlaksanaan pengajaran dan pembelajaran.

Moto 'Rijal mutaddayyin' (pemuda beragama di pelbagai bidang) perlu diterapkan dalam kalangan pendidik dan pelajar supaya misi menghadapi dualisme sistem pendidikan dapat dihadapi dengan baik. Strategi 'Laroja' ( strategi pemain bola Sepanyol dalam menjuarai bola sepak Eropah) juga mendapat perhatian dalam menghadapi cabaran pendidikan Islam semasa. Tidak ada seorang yang dianggap hero tetapi memerlukan sinergi dan kolaborasi semua pihak untuk memproleh kejayaan.

Kesempatan itu juga, teman telah membentangkan tentang kertas kerja berkaitan captology dalam laman-laman web Al-Quran turut menarik perhatian para hadirin. Syabas kepada IPGKPI dalam meneraju wacana ilmu pendidikan Islam.
Pembentangan tentang Captology

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih