.

Hirarki tertinggi kemahiran berfikir dalam Revised Taksonomi Bloom adalah penciptaan sesuatu yang baru Merenung nasib rakyat Palestin Kursus Dokumentasi Bahan Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Bersama wakil Pihak Berkuasa Tempatan seluruh Negeri Perak dalam Bengkel Dokumentasi Bahan Inovasi 2013 Pembentangan Inovasi 2008 bagi Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 Menerima Anugerah Inovasi Kementerian Pelajaran 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Peringkat Negeri Perak 2008 - Johan Bagi Projek e-Daftar Menerima Anugerah Inovasi Sempena Seminar Penyelidikan Anjuran BPG-IPG - Johan Bagi Projek e-Takwim Johan Kumpulan Inovatif dan Kreatif Negeri Perak 2010 - Projek e-Chopp Pembentangan Projek Inovasi Bagi Anugerah Inovasi ICT 2011 di Telekom Malaysia Menerima Anugerah Inovasi ICT Negeri Perak 2011 - Johan Bagi Projek myKompetens Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang akan mengikuti mayat dan dua daripadanya akan pulang. Hanya satu sahaja yang akan bersamanya dalam kubur. Barang siapa yang solat sesudah maghrib enam rakaat dimana tidak berkata-kata ia diantaranya dan kata-kata buruk, menyamailah solat itu baginya dengan ibadah 12 tahun Sesi Latihan Fasilitator Pensyarah Kolej- kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Puasa dan al-quran akan memberi syafaat kepada seseorang hamba pada hari kiamat. Wahai isteriku, kehidupan ini seperti kita melayari bahtera di lautan Di mana bumi dipijak di situlah langit dijunjung Persepsi terhadap kualiti pendidikan di Lab School Jakarta amat mengujakan Bersama YB DS Dr. Zahid, YB ADUN Rungkup dan Bekas Ketua Polis Perak Bersama Pengarah IPG Kampus Ipoh Menerima Anugerah Inovasi 2009 Peringkat Negeri Perak  Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung Panel Hakim Inovasi Majlis Perbandaran Manjung bersama peserta inovasi Panel Hakim Inovasi Majlis Bandaraya Ipoh Panel Hakim Inovasi Majlis Daerah Batu Gajah Cenderamata kepada teman sebagai Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 oleh Timbalan Menteri MOSTI Rumusan sebagai Ketua Panel Hakim KIK SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012 Bersama Pengarah BPTV,Panel-panel Hakim KIK dan Inovasi dari UPSI dan SIRIM bagi Pertandingan Inovasi SMV/SMT/KV Peringkat Kebangsaan 2012Selasa, November 13, 2012

Tahniah IPG Rajang di Konvensyen KIK Kementerian Pelajaran 2012

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Kementerian Pelajaran Malaysia telah di adakan pada 29 Oktober hingga 1 November 2012 di The Royale Bintang Resort, Seremban. Sebanyak 31 kumpulan dari pelbagai jabatan Kementerian Pelajaran Malaysia telah mempersembahkan inovasi yang dihasilkan oleh kumpulan masing-masing. IPGM telah diwakili oleh 3 buah IPG iaitu IPG Pendidika Islam, IPG Rajang Sarawak dan IPG Gaya Sabah.

Institut Pendidikan Guru Kampus Rajang yang pertama kali menyertai Konvensyen KIK ini telah memenangi anugerah Kumpulan Baru Terbaik dan diberi pengiktirafan 3 bintang di atas inovasi yang dipersembahkan. Untuk makluman, Kumpulan KIK Institut Pendidikan Guru Kampus Rajang telah ditubuhkan pada awal tahun ini dan diberi nama "R-Tech". Kumpulan R-Tech ini diwakili oleh 11 orang kakitangan yang terdiri daripada pensyarah, pegawai pengurusan dan pegawai teknologi maklumat.
Bersama kumpulan KIK IPG Rajang
semasa pemilihan 3 kumpulan terbaik untuk mewakili IPGM
sempena Mini Konvensyen KIK IPGM 2012

Projek yang dibangunkan oleh kumpulan KIK ini adalah berkaitan dengan penambahbaikan kepada sistem pengurusan praktikum di IPG. Dengan penggunaan sistem dalam talian, mereka telah dapat meningkatkkan mutu perkhidmatan dan latihan IPG. Tahniah diucapkan kerana pencapaian cemerlang.

Teman selaku panel pemilihan semasa Konvensyen KIK IPGM 2012 untuk mewakili IPGM turut merasa terharu dan bangga atas pencapaian yang cemerlang ini.

Tiada ulasan :

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by yob! ini teman la...

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih