Selasa, November 13, 2012

Tahniah IPG Rajang di Konvensyen KIK Kementerian Pelajaran 2012

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Kementerian Pelajaran Malaysia telah di adakan pada 29 Oktober hingga 1 November 2012 di The Royale Bintang Resort, Seremban. Sebanyak 31 kumpulan dari pelbagai jabatan Kementerian Pelajaran Malaysia telah mempersembahkan inovasi yang dihasilkan oleh kumpulan masing-masing. IPGM telah diwakili oleh 3 buah IPG iaitu IPG Pendidika Islam, IPG Rajang Sarawak dan IPG Gaya Sabah.

Institut Pendidikan Guru Kampus Rajang yang pertama kali menyertai Konvensyen KIK ini telah memenangi anugerah Kumpulan Baru Terbaik dan diberi pengiktirafan 3 bintang di atas inovasi yang dipersembahkan. Untuk makluman, Kumpulan KIK Institut Pendidikan Guru Kampus Rajang telah ditubuhkan pada awal tahun ini dan diberi nama "R-Tech". Kumpulan R-Tech ini diwakili oleh 11 orang kakitangan yang terdiri daripada pensyarah, pegawai pengurusan dan pegawai teknologi maklumat.
Bersama kumpulan KIK IPG Rajang
semasa pemilihan 3 kumpulan terbaik untuk mewakili IPGM
sempena Mini Konvensyen KIK IPGM 2012

Projek yang dibangunkan oleh kumpulan KIK ini adalah berkaitan dengan penambahbaikan kepada sistem pengurusan praktikum di IPG. Dengan penggunaan sistem dalam talian, mereka telah dapat meningkatkkan mutu perkhidmatan dan latihan IPG. Tahniah diucapkan kerana pencapaian cemerlang.

Teman selaku panel pemilihan semasa Konvensyen KIK IPGM 2012 untuk mewakili IPGM turut merasa terharu dan bangga atas pencapaian yang cemerlang ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda akan disemak. Terima kasih